Wupatki
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Elisabeth
25 Augustus 2010 | Verenigde Staten, Flagstaff
We zijn vzndaag via Sunset Crater naar Wupatki monument gegaan. Het vulkaanlandschap was pracvhtig met zijn gestolde zwarte lavastromen.
Na het vulkaanlandschap kwamen we dingen tegen die ons 2 jaar geleden ook al opvielen. Veel huizen die leeg staan en dus niet meer onderhouden worden. In de loop van de jaren wordt het een grote bende. Toch was het blijkbaar een attractie waardoor we er toch maar even bij stil bleven staan. Er wordt zelfs uitleg bij de puinhopen gegeven en hebben er zelfs een naam voor bedacht... Wupatki. Even de tekst erbij lezen en dan blijken het oude nederzettingen van de Wupatki-indianen te zijn. Toen begon het verval dus al!!! Waarom ze het niet opruimen weet ik niet, maar in Nederland zou het niet geaccepteerd worden!! :-)
Maar het was prachtig om te zien en we hebben dan ook erg veel foto's gemaakt.
Daarna lekker culinaire hoogstandjes meegemaakt bij BurgerKing. Ze hadden zoveel michelin-sterren dat ze geen plaats meer hadden om ze neer te hangen. Vooral de mayonaise was van eenzame klasse. Wit en zuur, maar de cola daartegen had een geweldige nasmaak, waar Gaas nog dagenlang van kan genieten.
26 Augustus 2010 - 03:07
Cynthia:
Mooie foto's fijne reis..
kuss cyn