Weekend in Manila - Reisverslag uit Manila, Filipijnen van Elisabeth Sardeman-Benes - WaarBenJij.nu Weekend in Manila - Reisverslag uit Manila, Filipijnen van Elisabeth Sardeman-Benes - WaarBenJij.nu

Weekend in Manila

Blijf op de hoogte en volg Elisabeth

30 Juli 2012 | Filipijnen, Manila

Zaterdag hebben we afscheid genomen van Jaap, Charlotte, Hanneke, Schelte en Ellen. 'S morgens hebben ze da laatste souveniers gehaald op de zwarte markt (groter dan Beverwijk) en om 16:00 uur hebben mijn collega's MDF, Porteren en PI ze uitgezwaaid. We zullen hun gezelligheid zeker missen.

De zondag was een heel ander verhaal. Misschien hebben sommige van jullie de weerberichten gevolgd, maar het was hondeweer hier in Manila.
We zijn geraakt door de rand van een tyfoon en zondag was er dus de hele dag regen en sávond brak pas echt de hel los.
Storm van jewelste, onweer, stroom viel uit (aan de overkant), noem maar op. Een mooie dag dus om te vertoeven in 'the Mall of Asia'. Daar ben ik samen met Anouk heen geweest en heb al een aatal souveniers gescoord :-) en zowaar wat voor mezelf gehaald.
'S avonds zijn we gezellig met de groep (-1) uit eten geweest bij banana-leaf. Je krijgt een bananenblad als bord :-)
Zo, dat is raar om van een blaadje te eten in plaats van een bord, maar het was heerlijk en super gezellig.

Vandaag de eerste lesdag alleen, zonder Jaap. Het was een mooie dag. Ik ben blij dat 'mijn leerlingen' zich vrij voelen om alles te vragen en aan te geven als ze iets niet snappen (ze zijn normaal erg verlegen). Jaap heeft het ijs dus goed gebroken en ik pluk er de vruchten van :-) thanx Jaap.
Ze waren wel even in shock omdat ik ze heb leren analyseren (Jaap heeft systeemtraining gegeven), dat vonden ze toch wel erg moeilijk. Maar ik heb er alle vertrouwen in. Ze zijn heel slim en weten meer dan ze zelf denken, nu nog even vertrouwen krijgen. Morgen gaan we aan de slag met een aantal life orders en dan zal het vast wel goed komen. Ik heb een super groep!

Tot het volgende verslag, dag lieve kijkbuiskinderen :-)
XX Els

• 30 Juli 2012 - 20:32

Piet Brouwer:

Oke Els, dan zit je haar dus goed door de war met al die storm.
    Ik vind dit echt super deze reisverhalen. Daarom tot de volgende keer oogjes toe en lekker slapen hahaha Het kijkbuiskind.

• 30 Juli 2012 - 21:02

Ellen Venema:

Hey Els,
    super dat het zo goed gaat :) enne, ze zijn echt slim he, ik voelde me af en toe best geïntimideerd haha. Heel veel succes nog!

• 30 Juli 2012 - 21:27

Gezinus:

Hé lief, verzamel in ieder geval maar genoeg Fillipijnse gerechten, dan kunnen we er thuis ook van genieten :-) en ook in Leeuwarden was het vannacht hondenweer... Onweer, bliksem, zware regenval, maar we hebben het weer overleeft. Vanochtend zonder regenpak aan naar het werk gefietst en toen begon het steeds harder te regenen... Dus aardig nat aangekomen en ook nog eens bezweet. Maar natuurlijk niets vergeleken met een Typhoon!
    En daag ze maar lekker uit! :-)
    Geniet verder!!!

• 31 Juli 2012 - 08:54

Meta Kuiken:

Wat prachtig om alles weer vanuit jou te mogen meebeleven! Ik geniet er erg van en hoop dat er nog vele verhalen volgen..... Lieve groeten, Meta

• 31 Juli 2012 - 09:03

Tiety:

Hee schone zus.
    Wat fijn dat je een leuke en aardige groep hebt. Volgens mij vermaak jij je uitstekend. En wie kan nu zeggen dat ze een tyfoon hebben meegemaakt! Als laatste: CHANEL. Doeg, liefs, Tiety

• 31 Juli 2012 - 11:25

Hallo Els:

ik heb je site gevonden en kan je nu een beetje volgen.
    Ook hier is het zo nu en dan aardig nat, hevige buien en onweer in ons mooie Drenthe.
    Fijn dat het daar goed gaat met opleidingen en geniet ook van deze periode..denk wel om jezelf , bewaak je grenzen (denk regelmatig aan mijn wekkertje) dan komt het wel goed.
    Tot slot nog een wijze spreuk van Jan:
    Doe vandaag niet alle werk, anders heb je morgen niets te doen."

vriendelijke groet vanaf de camping

Jan Lap

• 31 Juli 2012 - 15:58

Sepha:

Hoi Els,

Fijn dat je een goede start kon maken. Blij dat je het noodweer heb doorstaan. Ik zou toch wat onrustig zijn van binnen!! Ik vertrouw erop dat je de nieuwe collega´s top op zal leiden dus veel succes met deze eerste week. Groeten Sepha

• 31 Juli 2012 - 16:20

Francien:

Ha die zus,
    zag net op het nieuws dat het goed te keer was gegaan en dat een deel van de Filipijnen, Manilla ook onder water staat en zonder stroom zit. Gelukkig is het voor jou goed afgelopen en natuurlijk maak je van de nood een deugd door te gaan shoppen (zou ik ook doen). Veel plezier nog, groetjes Francien

• 31 Juli 2012 - 19:53

Marcel Baijense:

Hoi Els, leuk om het nu van de andere kant te lezen. Leuk verslag, ik blijf je volgen. Veel plezier en succes daar! Groetjes, Marcel

• 31 Juli 2012 - 21:00

Elisabeth Sardeman-Benes:

@ Tiety: ik dacht meer aan pearl ;-)

• 31 Juli 2012 - 21:01

Elisabeth Sardeman-Benes:

@ Jan: Dank je wel, je bent een lieverd

• 02 Augustus 2012 - 17:38

Cynthia:

Aiii eng al dat onweer! Gelukkig was ik daar niet bij haha ;)
    Fijn dat het zo leuk gaat op het werk en dat je leuke leerlingen hebt.
    We missen je, maar alles gaat helemaal goed thuis.

Dikke kus Cyn